joi, 2 iunie 2011

3 minciuni care iti saboteaza zilnic viata


In fiecare zi, de cand erai copil, ti s-au spus minciuni:

Minciuna: Daca mergi la scoala, inveti bine, stai cuminte in banca si iti faci temele vei avea un viitor minunat.

Adevar 1: Daca faci chestia de mai sus, te alegi cu o slujba de rahat unde ai un sef care iti latra ordine si te trateaza ca pe un sclav pentru ca stie ca nu ai alte optiuni, ca ai credit la banca si ca faci pe tine de frica sa nu pierzi “siguranta” unui salar ce vine in zile fixe

Adevar 2: Daca esti angajat, sansele sa ai un stil de viata pe care il visezi sunt aproape nule. Daca mai pui la socoteala ca la 40 de ani ajungi la criza varstei mijlocii cand realizezi ca nu ai facut nimic semnificativ in viata asta si deja ai ramas in urma, iti dai seama ca tot ce merita in viata asta este sa traiesti dupa regulile tale

Adevar 3: Daca iti descoperi talentele, muncesti cativa ani sa devii bun in domeniile in care ai telnt, iti dezvolti abilitati, chiar daca nu castigi multi bani, poti apoi sa devii expert in domeniul de care esti pasionat si poti sa devii foarte prosper financiar daca legi talentele si abilitatile tale de nevoile publicului platitor. Si atunci poti sa ai stilul de viata pe care il vrei, libertatea si implinirea sufleteasca care te va face sa simti ca ai avut impact asupra acestei lumi

Minciuna: Casatoreste-te, fa-ti o familie si aseaza-te la casa ta. Asa e normal si asta te va face fericit.

Adevar 1: In domeniul iubirii, al relatiilor si al sexului traim un moment al civilizatiei noastre in care avem cei mai multi analfabeti emotional, divorturi, copii crescuti cu un parinte absent, femei care nu stiu ce e ala un orgasm, barbati complexati ca femeile vor bani si ca nu sunt destul de buni pentru a avea o relatie implinita. Toate astea datorate lipsei de educatie in domeniul iubirii

Adevar 2: Daca vrei casnicie si familie, e important sa ai cel putin intre 5 si 10 parteneri sexuali (indiferent ca esti barbat sau femeie) ca sa poti sa discerni intre ce anume iit place si ce nu. Viata sexuala este criteriul numarul 1 care duce la divorturi in casnicii si face partanerii sa se insele unul pe altul. Daca esti femeie si nu stii ce e ala un orgasm, ai nevoie de sex, nu de casnicie. Daca esti barbat si nu ai locuit cel putin 6 luni cu o femeie in casa habar nu ai ce insemana viata de cuplu si ai nevoie de experienta in relatii, nu de casatorie.

Adevar 3: O relatie implinita poate avea loc doar intre 2 oameni maturi emotional, care stiu sa comunice intre ei si sa isi comunice nevoile, care au experienta sexuala si relationala si pot sa discearna intre ce isi doresc de la partener si ce nu.

Minciuna: Fii o persoana modesta, multumeste pe toata lumea, nu fi o persoana egoista si lumea te va respecta

Adevar 1: E important sa respecti oamenii din jur si e important sa intelegi ca libertatea ta se termina acolo unde incep libertatile celorlalti insa nu merge niciodata cu capul plecat si umil doar pentru ca ti-e teama sa nu superi pe cei de langa tine. Nu poti avea niciodata prea multa incredere in tine. Sa ai incredere in tine inseamna sa stii masura propriei tale valori. Aroganta inseamna sa nu stii deloc masura propriei tale valori si sa te crezi mai bun decat esti si ca urmare esti foarte aproape sa suferi esecri foarte dureroase. Modestia inseamna sa te crezi mai slab decat esti sau sa vrei sa arati asta oamenilor ceea ce te va impedica sa iti atingi potentialul maxim. Modestia si aroganta sunt ambele pacate la fel de mari. Ambele ne conduc spre greseli fata de propria noastra persoana si fata de cei din jur. Capul sus si incredere in sine si in propria valoare, asta e atitudinea corecta.

Adevarul 2: In incercarea de a multumi familia, prietenii si societatea uitam de noi. Uitam ca prima oara e important sa ne gandim la propria persoana pentru a deveni puternici si abia apoi avem puterea sa fim altruisti si sa facem ceva bun pentru oamenii din jurul nostru. Daca nu ai tu ce sa mananci nu poti sa hranesti alte guri. Daca nu ai tu timp liber nu poti oferi acest timp celor dragi chiar daca iti doresti foarte mult. Daca nu ai tu bani nu poti ajuta financiar pe cei care chiar au nevoie si ti-ai dori sa ii ajuti. Si tot asa. Devino tu tare prima oara, apoi poti sa ajuti.

Mediocritatea nu a ajutat pe nimeni, niciodata.

Alber Camus zicea:” Sunt atat de mult lucruri mediocre in aceasta viata incat iubirea nu ar trebui sa fie unul din ele”

Eu as merge mai departe si as parafraza:

Nu doar iubirea trebuie sa fie extraordinara ci si sanatatea. De ce sa ai o sanatate mediocra? De ce sa fii multumit cat tim pnu te doare nimic in loc sa ai o viata sanatoasa, cu sport mult si mancare care te va tine sanatos multi ani de acum incolo?

Nu doar iubirea si sanatatea ar trebui sa fie extraordinare ci si banii pe care ii faci. De ce sa muncesti pentru putin? Daca tot faci efortul cel putin asigura-te ca e cel mai bun efort pe care il poti face. Tinteste cat mai sus si devin independent financiar cat mai repede. Astepti pensia sa iti permiti sa calatoresti si sa ai stilul de viata pe care il vrei? Ia mai arunca o privire la pensionarii de azi.

Nu te multumi niciodata cu putin.

Uita-te in oglinda si intreaba-te: ” Am ceea ce vreau? Sunt ceea ce imi doresc? Am ajuns la capatul destinatiei mele?

Daca raspunsul e orice altceva decat DA, NU ma opresc. Din munca, lupta, iubire si joaca.

Nu te multumi niciodata cu putin.

Nu fi trist sau suparat mai mult de 30 de minute niciodata.

Da-ti voie sa fii trist sau suparat, da-ti voie sa plangi, sa urlii si sa distrugi obiecte insa niciodata nu face rau altei fiinte vii.

Stii ca nu am nici un motiv sa fii suparat mai mult de 30 de minute cat timp exista speranta.

Si stii ca speranta are 3 componente:

1. Sa stii scopul si destinatia

2. Sa stii pasii ca sa ajungi acolo, adica planul.

3. Sa ai perseverenta ca un zeu si stiu ca orice iti arunca viata in cale tu nu te vei opri, nu vei obosi si te vei ridica de fiecare data pana cand iti ating scopul urmand pasii si planul.

Esti o personalitate alfa si ai o misiune de indeplinit. Sa arati ca se poate prin puterea exemplului tau.

“Un om superior vorbeste putin dar exceleaza in faptele sale.” – Confucius

Cu respect,

Pera Novacovici

Spune-mi intr-un coment ce te face sa ai speranta? Care e scopul tau si care e planul?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Postări populare