ALIMENTE ACIDE- ALIMENTE BAZICE

Aceste informaţii sunt extrem de importante pentru toţi cei preocupaţi de probleme ca accidentele vasculare şi coagularea sanguină.


 Cunoscând mai bine semnificaţia şi importanţa substanţelor alcaline şi acide şi efectele lor asupra ţesuturilor, veţi reuşi să dobândiţi starea de sănătate si vioiciune. 

Factorul pH reprezintă raportul dintre aciditatea şi alcalinitatea unei soluţii chimice, pe o scară de la 0 (aciditate mai mare) la 14 (alcalinitate mai mare). Vă recomand să achiziţionaţi hârtie de turnesol (pH) şi să o folosiţi pentru a analiza zilnic starea factorului pH al organismului ( exista in farmacii benzi de hartie care indica pH- ul). Această operaţie vă va ajuta să observaţi direct efectul imediat pe care îl au alimentele asupra organismului şi ce reacţii chimice produc. 


Alcalinizarea reprezintă soluţia pentru regenerarea tesuturilor.Este important să ştim câte ceva despre alimentele pe care le consumăm. 

Unul din cei mai importanţi factori asociaţi cu alimentaţia este modul în care ea influenţează valorile pH-ului din organism. 

 Alimentele se pot împărţi în două mari categorii: alimente care produc reacţii acide în organism şi alimente care produc reacţii alcaline sau bazice. 

Alcalinitatea este cel mai mare agent de detoxifiere a organismului, astfel încât alimentele care produc alcalinitate vor detoxifica organismul.  

Cu cât un aliment va determina o alcalinitate mai ridicată, cu atât detoxifierea va fi mai profundă. În general, fructele sunt un exemplu de alimente de alcalinizare. Elementele componente alcaline ale fructelor sunt utilizate şi pentru a hrăni organismul. Ele sunt cu adevărat regeneratoare. 

Alimentele care induc aciditate, încetinesc, inhibă sau blochează procesul de detoxifiere. Ele sunt inflamatoare şi formează mucozităţi în organism, provocând, în final, lezarea ţesuturilor. 

Acizii pot deveni radicali liberi, provocând leziuni ale tesuturilor dacă nu sunt legaţi de un antioxidant (care este alcalin) şi eliminaţi. Cu toate acestea, acizii sunt necesari în desfăşurarea proceselor de ionizare şi oxidare. 

 Nu vă lăsaţi amăgiţi! Mâncarea fie hrăneşte, purifică şi reconstruieşte organismul, fie îl distruge. 

Unele alimente sunt de natură să producă acumulări de mucus în organism, congestii şi inflamaţii, ceea ce va duce la hipoactivitate sau la eşec funcţional la nivel celular, tisular, organic sau glandular. Faceţi în aşa fel încât hrana să vă aducă sănătate şi să fie folosită ca medicament, nu să fie cauza îmbolnăvirii. 

Să vedem acum care sunt diferenţele dintre cele două tipuri de alimente. 

 Alimente care induc alcalinitate 
Alimentele alcaline,răcoresc şi alină ţesuturile inflamate, vindecă ulceraţiile şi accelerează funcţiile celulare. 

Prin digestie, aceste alimente lasă în organism mai ales cenuşă de calciu, magneziu, sodiu şi potasiu, producând o reacţie şi o stare alcalină. 

 Organismul uman este predominant alcalin. Majoritatea lichidelor organice sunt (sau ar trebui să fie) alcaline, inclusiv sângele, saliva, urina, lichidele sinoviale, lichidele cerebrale şi enzimele digestive (cu excepţia celor din stomac). 

 Dacă aceste lichide devin acide, se poate ajunge la degradare şi moarte. Singura cavitate acidă din organism este stomacul. Aici se produce descompunerea iniţială a proteinelor. Enzimele prezente în cavitatea bucală, în pancreas şi intestine sunt utilizate în digestia alcalină. 

Dacă vreţi să aibă loc procesul de detoxificare, este esenţial să consumaţi alimente care alcalinizează. 

Alcalinizarea este cheia succesului în procesul de regenerare şi de însănătoşire a organismului. Un exemplu care ilustrează importanţa alcalinizării este prezent în medicina de urgenţă. 

 În camera de gardă a spitalelor sau, în alte cazuri, în tratamentele de urgenţă la faţa locului, pacientului i se administrează intravenos soluţie salină normală, care este o soluţie de sodiu. Sodiul mai este supranumit „marele alcalinizator".

Deoarece sodiul permite inversarea procesului de acidoză, principala cauză a suferintelor - acidoza este sinonimă cu durerea, tumefierea şi inflamaţia.  
Fructele şi legumele în stare crudă intervin în acelaşi sens ca şi soluţia salină obişnuită, dar au proprietăţi energizante şi nutritive mult mai puternice. 

 Organismul nu poate atinge un nivel corespunzător de alcalinitate în lipsa unui consum de alimente naturale, crude şi vii. Alimentele alcaline, cum sunt fructele şi legumele, constituie hrana naturală, adecvată fiinţei umane. Dieta ar trebui să conţină în proporţie de cel puţin 80-90% alimente care produc alcalinizare. 

Alimente care induc aciditate 
Alimentele care creează aciditate au conţinut ridicat de sulf, fosfor şi azot.

Această categorie de alimente include, printre altele, carnea de orice fel, ouăle, produsele lactate pasteurizate. 

Majoritatea alimentelor care conţin proteine animale sunt iritante pentru mucoasa şi celulele organismului uman, invocând reacţia sistemului imunitar. 

Aceasta este cauza care provoacă reacţia sistemului limfatic şi a mucoasei, care vor răspunde producând mucus şi celule limfatice. 

Proteinele străine provoacă secreţii mucoase la nivelul întregului organism, generând stări congestive. 

Cu cât vom consuma mai multe alimente de acest gen, cu atât starea congestivă se va amplifica şi cu cât vom provoca mai multe congestii, cu atât vom stimula stocarea mucozităţilor, până când plămânii, cavităţile sinusurilor, canalele urechii şi gâtul se vor suprasatura. 

Şi intestinele se saturează cu aceste secreţii de mucus. Această situaţie va favoriza instalarea paraziţilor, va mări numărul de limfocite şi va produce inflamaţii, care vor afecta capacitatea organismului de a funcţiona adecvat. Congestiile şi inflamaţiile pot conduce, în final, la moarte celulară.

Cel mai grăitor exemplu de alimente congestive şi care provoacă inflamaţii îl reprezintă produsele lactate. Aceste proteine sunt atât de abrazive pentru ţesuturile organismului, încât numeroase persoane simt pur şi simplu congestionarea plămânilor, a sinusurilor, urechilor şi gâtului chiar în momentul consumării lor. 

 Congestionarea va afecta funcţionarea ţesuturilor în zonele în care se acumulează mucozităţi sau în care acestea sunt împinse în profunzime.

Majoritatea acestor mucozităţi şi toxine se depozitează sau este filtrată în sistemul limfatic, în special în ganglionii limfatici. (În Statele Unite,mare consumator de produse lactate, incidenţa cancerului limfatic este foarte ridicată.) 

Organismul se străduieşte constant să elimine aceste congestii prin procese precum răceli şi gripe, bronşite, tuse şi strănut. Specialiştii în medicină convenţională interpretează efortul organismului de a elimina aceste toxine şi mucozităţi drept semne de „boală" şi încearcă să înlăture efectele prescriind produse farmaceutice chimico-toxice care nu fac decât să agraveze problema. 

Preparatele farmaceutice sunt supresoare în sensul eliminării organice a mucozităţilor şi/sau otrăvurilor. Sistemul imunitar este reprimat şi suprasolicitat în încercarea sa de a combate acest ultragiu enorm adus organismului. 

Reţineţi, ceea ce nu reuşiţi să eliminaţi, se acumulează în organism. Din acest motiv, organismul dezvoltă afecţiuni cronice şi degenerative, fără a mai ţine cont de furuncule şi abcese simple sau mase tumorale. 

 Mulţi oameni consumă alimente preponderent acide. Prin urmare, vă invit să remarcaţi ce tipologie diversă de inflamaţii („...ite"), ulceraţii, tulburări digestive şi forme de cancer predomină în lumea contemporană. 

 Din cauza conţinutului ridicat de fosfor şi de azot al acestor alimente, organismul pierde calciu şi alţi electroliţi, fiindcă foloseşte cantităţi însemnate din aceste minerale alcaline pentru tamponarea elementelor acide. 

 Cel mai bine este ca dieta să cuprindă alimente acide numai în proporţie de 10-20%. Alimentele alcaline trebuie consumate mai ales primăvara, vara şi toamna, când temperatura de afară este mai ridicată. 

În perioadele de frig ale anului, sau iarna alcalină, ponderea alimentelor acide poate fi mai mare. Nu uitaţi: contrariile se atrag şi produc armonie. Când temperatura de afară este ridicată (sau „acidă"), trebuie să consumaţi hrană „răcoritoare" (alcalină), şi invers.

Reţineţi: deoarece homo sapiens este o specie alcalină, organismul uman este pregătit din punct de vedere biologic pentru alimentele predominant creatoare de reacţii alcaline. Aceste alimente sunt cele care induc starea de sănătate şi de vitalitate, în timp ce alimentele care creează aciditate vor induce boala şi disperarea. Alegerea vă aparţine.

Alimente care formează mediu alcalin

FRUCTE 
 Mere, Caise, Banane, Fructe cu boabe mici, Cireşe, Nucă de cocos proaspătă, Coacăze, Curmale, Smochine, Grepfruit, Struguri, Citrice, Lămâi coapte, Lămâi verzi,Mango, Pepene - toate soiurile, Nectarine, Portocale, Fructe de pasiflora, Papaia, Pere, Piersici, Ananas proaspăt, Rodii, Fruct de cactus (Opuntia Phaecantha), Stafide, Căpşuni, Mandarine 

 LEGUME
Lucernă, Migdale, Anghinare, Sparanghel, Avocado, Fasole verde şi uscată, Sfeclă, Gogoşari - toate culorile, Broccoli, Varză de Bruxelles, Varză roşie şi albă, Morcovi, Ţelină, Conopidă, Castane, Cicoare, Arpagic, Conopidă, Porumb dulce, Castravete, Păpădie, Mărar, Ştevie verde, Vinete, Frunze de cicoare, Usturoi, Hrean, Frunze de conopidă, Gulie, Praz, Lăptuci, Salată verde, Bame, Măsline, Ceapă, Pătrunjel, Păstârnac, Mazăre, Dovleac, Ridichi, Rubarbă, Varză acră, Măcriş, Spanac, Germeni, Dovlecel, Cartof dulce, Roşii, Nap, Creson, Cartof alb ALTELE Cidru de mere, Lapte bătut, Zer crud, Mei, Quinoa, Soia, Ulei de măsline, Condimente naturale, Ceai din plante, Vin organic. 

 Alimente care formează mediu acid 
 Băuturi alcoolice, Anghinare, Sparanghel - vârf (numai alb), Aspirină, Orz, Banane verzi, Pâine alba, Prăjituri, Fursecuri, Bomboane, Brânzeturi, Ciocolată şi cacao, Cafea, Cola şi băuturi răcoritoare, Coloranţi artificiali, condimente, Amidon de porumb, Biscuiţi săraţi, Creme de ou, Produse lactate, Sosuri de salată, Gogoşi, Ouă - albuş, Arome artificiale, Produse din făină alba, Fructe conservate, Gelatină, Sos de friptură, Îngheţată, Dulceaţă, Gem, Maioneză, Carne - inclusiv peşte, moluşte, scoici şi carne de pasăre, Uleiuri procesate, Măsline în saramură, Paste făinoase din faina alba, Produse de panificaţie, Plăcinte, Alune americane, Piper negru, Orez alb, Sare, Apa carbogazoasa, Zahăr rafinat, Ceai indian, Tutun, Legume conservate, Oţet, Iaurt.

Reţineţi... Bucuria, râsul, fericirea, odihna şi somnul creează alcalinitate. Grijile, supărarea, ura, invidia, bârfa, teama şi insomnia creează aciditate. 

Retineti! Acidoza şi congestia (toxicitate şi acumulare de mucus) constituie cauza principală de apariţie a 99,9% dintre boli. Este vital să menţinem echilibrul pH-ului din organism - adică un raport echilibrat între acizi şi baze. Nivelul normal al pH-ului este cuprins între aproximativ 80% alcalin şi 20% acid. 

Dacă, din cauza regimului alimentar şi a stilului de viaţă, aciditatea din organism este prea mare, vom crea condiţiile de formare a unor reacţii acide, ceea ce va conduce la formarea calculilor şi la inflamaţii. Pentru a inversa efectul, trebuie să creăm condiţiile pentru reacţia de alcalinizare, antiinflamatoare. Această reacţie va sparge şi dizolva depunerile de calciu, celulita şi pietrele lipidice. Aceste depuneri se pot forma sau acumula oriunde în organism, dar mai ales în ficat, vezica biliară şi rinichi.

Această alcalinizare sau neutralizare a acizilor nu se poate produce decât în prezenţa electroliţilor alcalini. Dacă nu aţi adoptat o dietă bogată în fructe şi legume în stare crudă, organismul nu va primi cantitatea suficientă de electroliţi, care sunt vitali în menţinerea sănătăţii. Veţi provoca astfel în organism hiperaciditate şi deshidratare. 

Surse bibliografice de informare: 
* Dr. T. Colin Campbell și Thomas M. Campbell II, Studiul China, Ed. Paperback, 2006 Max Gerson, O terapie naturala eficienta pentru tratarea cancerului si a altor boli grave,Ed. For You,Bucuresti,2005 
 *Ernest Gunther,Hrana Vie,o speranta pentru fiecare , Ed.Adevar Divin,2011 Robert Morse,Sa traim sanatos fara toxine,Ed. Paralela 45, 2009 *Rudolf Breuss,Tratamentul total al cancerului,Ed Anandakali,Sibiu,1999 
*Chase Ravel, Medicamente miraculoase, pe care nu le cunoașteți încă, Ed. Elit Robert Young, Miracolul PH, Ed. Paralela 45, 2005 
*Aileen Ludington,Hans Diehl,Tablete de Stil de Viata,Ed.Viata si Sanatate,Bucuresti,2004.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Postări populare