Aceste informaţii sunt extrem de importante pentru toţi cei preocupaţi de probleme ca accidentele
vasculare şi coagularea sanguină.
Cunoscând mai bine semnificaţia şi importanţa substanţelor alcaline şi acide şi efectele lor asupra
ţesuturilor, veţi reuşi să dobândiţi starea de sănătate si vioiciune.
Factorul pH reprezintă raportul
dintre aciditatea şi alcalinitatea unei soluţii chimice, pe o scară de la 0 (aciditate mai mare) la 14
(alcalinitate mai mare). Vă recomand să achiziţionaţi hârtie de turnesol (pH) şi să o folosiţi pentru a
analiza zilnic starea factorului pH al organismului ( exista in farmacii benzi de hartie care indica pH-
ul).
Această operaţie vă va ajuta să observaţi direct efectul imediat pe care îl au alimentele asupra
organismului şi ce reacţii chimice produc.
Alcalinizarea reprezintă soluţia pentru regenerarea tesuturilor.Este important să ştim câte ceva
despre alimentele pe care le consumăm.
Unul din cei mai importanţi factori asociaţi cu alimentaţia
este modul în care ea influenţează valorile pH-ului din organism.
Alimentele se pot împărţi în două mari categorii: alimente care produc reacţii acide în organism şi
alimente care produc reacţii alcaline sau bazice.
Alcalinitatea este cel mai mare agent de detoxifiere a organismului, astfel încât alimentele
care produc alcalinitate vor detoxifica organismul.
Cu cât un aliment va determina o alcalinitate mai ridicată, cu atât detoxifierea va fi mai
profundă.
În general, fructele sunt un exemplu de alimente de alcalinizare. Elementele componente
alcaline ale fructelor sunt utilizate şi pentru a hrăni organismul. Ele sunt cu adevărat regeneratoare.
Alimentele care induc aciditate, încetinesc, inhibă sau blochează procesul de detoxifiere. Ele sunt
inflamatoare şi formează mucozităţi în organism, provocând, în final, lezarea ţesuturilor.
Acizii pot
deveni radicali liberi, provocând leziuni ale tesuturilor dacă nu sunt legaţi de un antioxidant (care este
alcalin) şi eliminaţi. Cu toate acestea, acizii sunt necesari în desfăşurarea proceselor de ionizare şi
oxidare.
Nu vă lăsaţi amăgiţi! Mâncarea fie hrăneşte, purifică şi reconstruieşte organismul, fie îl distruge.
Unele
alimente sunt de natură să producă acumulări de mucus în organism, congestii şi inflamaţii, ceea ce
va duce la hipoactivitate sau la eşec funcţional la nivel celular, tisular, organic sau glandular.
Faceţi în aşa fel încât hrana să vă aducă sănătate şi să fie folosită ca medicament, nu să fie cauza
îmbolnăvirii.
Să vedem acum care sunt diferenţele dintre cele două tipuri de alimente.
Alimente care induc alcalinitate
Alimentele alcaline,răcoresc şi alină ţesuturile inflamate, vindecă ulceraţiile şi accelerează funcţiile
celulare.
Prin digestie, aceste alimente lasă în organism mai ales cenuşă de calciu, magneziu, sodiu şi
potasiu, producând o reacţie şi o stare alcalină.
Organismul uman este predominant alcalin. Majoritatea lichidelor organice sunt (sau ar trebui să fie)
alcaline, inclusiv sângele, saliva, urina, lichidele sinoviale, lichidele cerebrale şi enzimele digestive (cu
excepţia celor din stomac).
Dacă aceste lichide devin acide, se poate ajunge la degradare şi moarte. Singura cavitate acidă din
organism este stomacul. Aici se produce descompunerea iniţială a proteinelor. Enzimele prezente în
cavitatea bucală, în pancreas şi intestine sunt utilizate în digestia alcalină.
Dacă vreţi să aibă loc
procesul de detoxificare, este esenţial să consumaţi alimente care alcalinizează.
Alcalinizarea este cheia succesului în procesul de regenerare şi de însănătoşire a organismului. Un
exemplu care ilustrează importanţa alcalinizării este prezent în medicina de urgenţă.
În camera de gardă a spitalelor sau, în alte cazuri, în tratamentele de urgenţă la faţa locului,
pacientului i se administrează intravenos soluţie salină normală, care este o soluţie de sodiu. Sodiul
mai este supranumit „marele alcalinizator".
Deoarece sodiul permite inversarea procesului de acidoză,
principala cauză a suferintelor - acidoza este sinonimă cu durerea, tumefierea şi inflamaţia.
Fructele şi legumele în stare crudă intervin în acelaşi sens ca şi soluţia salină obişnuită, dar au
proprietăţi energizante şi nutritive mult mai puternice.
Organismul nu poate atinge un nivel corespunzător de alcalinitate în lipsa unui consum de
alimente naturale, crude şi vii.
Alimentele alcaline, cum sunt fructele şi legumele, constituie hrana naturală, adecvată
fiinţei umane.
Dieta ar trebui să conţină în proporţie de cel puţin 80-90% alimente care produc
alcalinizare.
Alimente care induc aciditate
Alimentele care creează aciditate au conţinut ridicat de sulf, fosfor şi azot.
Această categorie de
alimente include, printre altele, carnea de orice fel, ouăle, produsele lactate pasteurizate.
Majoritatea alimentelor care conţin proteine animale sunt iritante pentru mucoasa şi celulele
organismului uman, invocând reacţia sistemului imunitar.
Aceasta este cauza care provoacă reacţia
sistemului limfatic şi a mucoasei, care vor răspunde producând mucus şi celule limfatice.
Proteinele
străine provoacă secreţii mucoase la nivelul întregului organism, generând stări congestive.
Cu cât vom consuma mai multe alimente de acest gen, cu atât starea congestivă se va amplifica şi cu
cât vom provoca mai multe congestii, cu atât vom stimula stocarea mucozităţilor, până când plămânii,
cavităţile sinusurilor, canalele urechii şi gâtul se vor suprasatura.
Şi intestinele se saturează cu aceste
secreţii de mucus. Această situaţie va favoriza instalarea paraziţilor, va mări numărul de limfocite şi va
produce inflamaţii, care vor afecta capacitatea organismului de a funcţiona adecvat. Congestiile şi inflamaţiile pot conduce, în final, la moarte celulară.
Cel mai grăitor exemplu de alimente
congestive şi care provoacă inflamaţii îl reprezintă produsele lactate. Aceste proteine sunt atât de
abrazive pentru ţesuturile organismului, încât numeroase persoane simt pur şi simplu
congestionarea plămânilor, a sinusurilor, urechilor şi gâtului chiar în momentul consumării
lor.
Congestionarea va afecta funcţionarea ţesuturilor în zonele în care se acumulează mucozităţi sau în
care acestea sunt împinse în profunzime.
Majoritatea acestor mucozităţi şi toxine se depozitează sau
este filtrată în sistemul limfatic, în special în ganglionii limfatici. (În Statele Unite,mare consumator de
produse lactate, incidenţa cancerului limfatic este foarte ridicată.)
Organismul se străduieşte constant
să elimine aceste congestii prin procese precum răceli şi gripe, bronşite, tuse şi strănut.
Specialiştii în medicină convenţională interpretează efortul organismului de a elimina aceste toxine şi
mucozităţi drept semne de „boală" şi încearcă să înlăture efectele prescriind produse farmaceutice
chimico-toxice care nu fac decât să agraveze problema.
Preparatele farmaceutice sunt supresoare în
sensul eliminării organice a mucozităţilor şi/sau otrăvurilor.
Sistemul imunitar este reprimat şi suprasolicitat în încercarea sa de a combate acest ultragiu enorm
adus organismului.
Reţineţi, ceea ce nu reuşiţi să eliminaţi, se acumulează în organism.
Din acest motiv, organismul dezvoltă afecţiuni cronice şi degenerative, fără a mai ţine cont
de furuncule şi abcese simple sau mase tumorale.
Mulţi oameni consumă alimente preponderent acide. Prin urmare, vă invit să remarcaţi ce tipologie
diversă de inflamaţii („...ite"), ulceraţii, tulburări digestive şi forme de cancer predomină în lumea
contemporană.
Din cauza conţinutului ridicat de fosfor şi de azot al acestor alimente, organismul pierde calciu şi alţi
electroliţi, fiindcă foloseşte cantităţi însemnate din aceste minerale alcaline pentru tamponarea
elementelor acide.
Cel mai bine este ca dieta să cuprindă alimente acide numai în proporţie de 10-20%. Alimentele
alcaline trebuie consumate mai ales primăvara, vara şi toamna, când temperatura de afară este mai
ridicată.
În perioadele de frig ale anului, sau iarna alcalină, ponderea alimentelor acide poate fi mai
mare. Nu uitaţi: contrariile se atrag şi produc armonie. Când temperatura de afară este ridicată (sau
„acidă"), trebuie să consumaţi hrană „răcoritoare" (alcalină), şi invers.
Reţineţi: deoarece homo sapiens este o specie alcalină, organismul uman este pregătit din
punct de vedere biologic pentru alimentele predominant creatoare de reacţii alcaline.
Aceste alimente sunt cele care induc starea de sănătate şi de vitalitate, în timp ce alimentele care
creează aciditate vor induce boala şi disperarea. Alegerea vă aparţine.
Alimente care formează mediu alcalin
FRUCTE
Mere, Caise, Banane, Fructe cu boabe mici, Cireşe, Nucă de cocos proaspătă, Coacăze, Curmale,
Smochine, Grepfruit, Struguri, Citrice, Lămâi coapte, Lămâi verzi,Mango, Pepene - toate soiurile,
Nectarine, Portocale, Fructe de pasiflora, Papaia, Pere, Piersici, Ananas proaspăt, Rodii, Fruct de
cactus (Opuntia Phaecantha), Stafide, Căpşuni, Mandarine
LEGUME
Lucernă, Migdale, Anghinare, Sparanghel, Avocado, Fasole verde şi uscată, Sfeclă, Gogoşari - toate
culorile, Broccoli, Varză de Bruxelles, Varză roşie şi albă, Morcovi, Ţelină, Conopidă, Castane, Cicoare,
Arpagic, Conopidă, Porumb dulce, Castravete, Păpădie, Mărar, Ştevie verde, Vinete, Frunze de cicoare,
Usturoi, Hrean, Frunze de conopidă, Gulie, Praz, Lăptuci, Salată verde, Bame, Măsline, Ceapă,
Pătrunjel, Păstârnac, Mazăre, Dovleac, Ridichi, Rubarbă, Varză acră, Măcriş, Spanac, Germeni,
Dovlecel, Cartof dulce, Roşii, Nap, Creson, Cartof alb
ALTELE
Cidru de mere, Lapte bătut, Zer crud, Mei, Quinoa, Soia, Ulei de măsline, Condimente naturale, Ceai
din plante, Vin organic.
Alimente care formează mediu acid
Băuturi alcoolice, Anghinare, Sparanghel - vârf (numai alb), Aspirină, Orz, Banane verzi, Pâine alba,
Prăjituri, Fursecuri, Bomboane, Brânzeturi, Ciocolată şi cacao, Cafea, Cola şi băuturi răcoritoare,
Coloranţi artificiali, condimente, Amidon de porumb, Biscuiţi săraţi, Creme de ou, Produse lactate,
Sosuri de salată, Gogoşi, Ouă - albuş, Arome artificiale, Produse din făină alba, Fructe conservate,
Gelatină, Sos de friptură, Îngheţată, Dulceaţă, Gem, Maioneză, Carne - inclusiv peşte, moluşte, scoici
şi carne de pasăre, Uleiuri procesate, Măsline în saramură, Paste făinoase din faina alba, Produse de
panificaţie, Plăcinte, Alune americane, Piper negru, Orez alb, Sare, Apa carbogazoasa, Zahăr rafinat,
Ceai indian, Tutun, Legume conservate, Oţet, Iaurt.
Reţineţi...
Bucuria, râsul, fericirea, odihna şi somnul creează alcalinitate.
Grijile, supărarea, ura, invidia, bârfa, teama şi insomnia creează aciditate.
Retineti!
Acidoza şi congestia (toxicitate şi acumulare de mucus) constituie cauza principală de apariţie a 99,9%
dintre boli.
Este vital să menţinem echilibrul pH-ului din organism - adică un raport echilibrat între acizi şi
baze. Nivelul normal al pH-ului este cuprins între aproximativ 80% alcalin şi 20% acid.
Dacă, din
cauza regimului alimentar şi a stilului de viaţă, aciditatea din organism este prea mare, vom crea
condiţiile de formare a unor reacţii acide, ceea ce va conduce la formarea calculilor şi la inflamaţii.
Pentru a inversa efectul, trebuie să creăm condiţiile pentru reacţia de alcalinizare,
antiinflamatoare. Această reacţie va sparge şi dizolva depunerile de calciu, celulita şi pietrele
lipidice. Aceste depuneri se pot forma sau acumula oriunde în organism, dar mai ales în ficat, vezica
biliară şi rinichi.
Această alcalinizare sau neutralizare a acizilor nu se poate produce decât în prezenţa
electroliţilor alcalini. Dacă nu aţi adoptat o dietă bogată în fructe şi legume în stare crudă,
organismul nu va primi cantitatea suficientă de electroliţi, care sunt vitali în menţinerea
sănătăţii. Veţi provoca astfel în organism hiperaciditate şi deshidratare.
Surse bibliografice de informare:
* Dr. T. Colin Campbell și Thomas M. Campbell II, Studiul China, Ed. Paperback, 2006
Max Gerson, O terapie naturala eficienta pentru tratarea cancerului si a altor boli grave,Ed. For
You,Bucuresti,2005
*Ernest Gunther,Hrana Vie,o speranta pentru fiecare , Ed.Adevar Divin,2011
Robert Morse,Sa traim sanatos fara toxine,Ed. Paralela 45, 2009 *Rudolf Breuss,Tratamentul total al cancerului,Ed Anandakali,Sibiu,1999
*Chase Ravel, Medicamente miraculoase, pe care nu le cunoașteți încă, Ed. Elit
Robert Young, Miracolul PH, Ed. Paralela 45, 2005
*Aileen Ludington,Hans Diehl,Tablete de Stil de Viata,Ed.Viata si Sanatate,Bucuresti,2004.
Postări populare
-
PARAZITII - o problema reala? articol preluat Ce ai face dacă astăzi ai afla că în casa ta există cineva care te otrăveşte înc...
-
Cele mai bune citate despre networking Uneori, și cel mai experimentat networker are nevoie să-și ridice moralul înainte de a merge la...
-
AICI POATE FI PENSIA NOASTRA SI MAI ALES A COPIILOR NOSTRI. VIZIONATI SI LUATI O DECIZIE INTELEAPTA ! Postare de Ianisevschi Genoveva ....
-
Organismul oricarui copil, pe langa faptul ca este în plină creştere şi dezvoltare, adica are are nevoi sporite de nutrienţi - alimente, ...
-
Lavender cod 506 Lavender - Uleiul Esential de Levantica este cel mai pur si natural ulei esential obtinut de FOREVER din plant...
-
Mesajul meu cel mai important pentru VOI Dragi prieteni Forever, aceste rânduri sunt probabil cele mai importante din toate câte v-am trans...
-
ALLAN PEASE - HOW TO BE A PEOPLE MAGNET ”ALLAN PEASE, australian de origine, este unul dintre cei mai celebri şi originali autori şi orat...
-
Revista Forever decembrie 2014 2015 ianuarie revista flp by Iuliana Militaru revis...
-
În cazul în care tu şi membrii familiei tale sunteţi adepţii unui stil de viaţă activ, înseamnă că ar trebui să fiţi foarte bine pregăti...
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu