joi, 6 mai 2010

A sti, a vrea, a fi


A sti

Zi de zi acumulezi cunostinte peste cunostinte, pe care le ai stocate undeva in memoria constienta si subconstienta. Ai cunostinte profesionale, de viata, spirituale, etc.

Iti doresti mai mult si ai senzatia ca mai ai inca de acumulat cunostinte sau anumite lucruri ca sa ajungi sa ai ce iti doresti?

De fapt, intrebarea este, daca vei avea acele lucruri pe care ti le doresti acum, cum vei fi atunci cand le vei avea?


A vrea

A sti ce vrei, ce e important pentru tine, a avea claritate, este primul pas care te conduce la indeplinirea viselor.

A vrea, insa, cu disperare anumite lucruri nu face decat sa te impiedice sa le ai mai curand. Ingrijorarile, legate de lucrurile pe care nu le ai in viata ta si pe care ti le doresti, provoaca frica, iar frica indeparteaza dragostea, altereaza relatiile, indeparteaza abundenta din viata ta. Energia pe care o ai se transmite si in jurul tau si sa nu te mire ca ceilalti au o stare proasta sau ca sunt cum sunt, daca tu insuti esti nelinistit si preocupat.

A fi

Ce poti sa faci este sa te intrebi cum vei fi dupa ce vei avea acel lucru care ti-l doresti. Sanatate, o relatie frumoasa, bani, job-ul, etc pe care ti-l doresti si adu acea stare in prezent. Proiecteaza-te in momentul cand lucrurile sunt asa cum ti le-ai imagina si traieste senzatia pe care ai avea-o atunci si apoi adu-o in prezent. Vei fi linistit, multumit, relaxat, impacat, fericit? Cum vei fi?

Adu acea stare in prezent si de aici incepe sa faci ce ai de facut.

In cat timp crezi ca poti ajunge acolo?

Care au fost pasii care te-au dus acolo?

Care este angajamentul pe care il ei azi?

Care este prima actiune pe care o ei?

Construieste

Uita-te la oamenii care au ceea ce iti doresti tu. Intreaba-i cum au fost, ce stare aveau, cum au gandit, ce au facut, la ce au renuntat pentru ca sa aiba acele lucruri pe care le admiri la ei.

Persevereaza pana iti atingi obiectivele si bucura-te de diversele rezultate pe care le ai pe parcurs.

Vrei realizari mari? Ai rabdare, ai incredere. Nimic nu se compara cu increderea si rabdarea.

Ca cine ai vrea sa fii la capitolul rabdare? Dar incredere? Ce sau cine din jurul tau te inspira?

Pentru a avansa este necesar sa inveti sa practici anumite lucruri pana devin o a doua natura a ta si sa te dezveti de altele care nu iti sunt de folos. Fa lucruri mici, zilnic, la aceasi ora care sa iti ridice nivelul de incredere si sa iti dezvolte noi abilitati si practici.

Ce alegi sa faci diferit de acum inainte?

Pacea interioara

Cel mai important lucru pe care il cauta oamenii este pacea interioara. Cand viata lor este aliniata la valorile pe care fiecare le are si sunt in armonie cu valorile prietenilor, familiei, au pace interioara.

Stresul, senzatia de neliniste, teama apar cand avem senzatia ca nu avem controlul. Nu ma refer la a manipula sau la a controla pe altii ci la controlul gandurilor noastre, la asumarea responsabilitatii, la increderea in propria persoana sau in viata in general. Poti sa fii linistit si impacat cu cine esti tu si cu ce iti doresti, sau sa fii o victima a vietii, societatii, altor oameni.


Credintele

Fiecare crede anumite lucruri, ca este intr-un anumit fel, ca se vor intampla anumite lucruri, etc. Toate acestea convingeri te determina sa ai succes sau esec. Si, cu toate acestea, esec este doar ce consideri tu a fi esec.

Cel mai mult de lucru este la capitolul credinte si convingeri. Doar tu poti sa le schimbi.

Si cum fiecare stie mai bine ce are de facut in momentul respectiv, care din convingerile tale simti ca te tine cel mai mult in loc?

Ce alegi de acum inainte?

Cazi, te ridici, pierzi, castigi, toate acestea sunt doar pentru a te sprijini in procesul de dezvoltare si autocunoastere.

„Viitorul apartine celor care cred in frumusetea viselor lor” Eleanor Roosvelt.

Irina Aiacoboae

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Postări populare