sâmbătă, 15 august 2009

Concurenta in Multi Level Marketing

Sistemul actual de productie si desfacere cât si relatiile dintre diferitele grupari de pe piata, din diverse domenii, s-au dezvoltat si se dezvolta în continuare pe baze concurentiale. Concurenta are un rol stimulativ, îi selecteaza pe cei mai buni, iar acestia vor reusi întotdeauna.

Asa atau lucrurile in aparenta... dar oare intotdeauna reusesc cei mai buni? este oare acest sitem cel mai eficient?

Exista oameni care afirma contrariul, si l-au dovedit chiar prin succesul lor: exista un sistem mai eficient si echitabil. Este vorba, ati ghicit, despre Multi Level Marketing sau MLM!

De este MLM mai bun decat sistemul concurential? Succesul si eficienta MLM se bazează tocmai pe eliminarea concurentei si promovarea cooperarii.

Daca vom analiza cu atentie functionarea diverselor sisteme din natura, vom constata cu uimire că acestea îsi bazeaza functionarea în primul rând pe cooperare si, mult mai putin pe concurenta. Sa observam acum cateva exemple din...

Intelepciunea naturii

Va propunem sa ne focalizam atentia catre relatiile care exista între celulele corpului uman. Diferitele organe sunt permanent într-o relatie de cooperare armonioasa si de aceasta armonie depinde foarte mult starea de sanatate a individului. Ceea ce putem observa, este faptul ca tesuturile sau organele nu se afla într-o relatie concurentiala, si acest lucru este valabil chiar si pentru celulele aceluiasi organ, chiar daca sunt identitce sau asemanatoare. Mai mult chiar, daca o celula devine altfel decât celelalte, atunci ea este eliminata.

Lucrurie se complica însa daca ne uitam acum la felul în care se structureaza societatea de consum si modul în care se produce dezvoltarea ei. La acest nivel schema este, am putea spune, inversa: fiecare trebuie sa devina cât mai original, unic, si sa elimine celelalte “celule” care îl concureaza.
Este adevarat ca exista concurenta si în natura (unul dintre aceste “concursuri” se afla la originea venirii noastre în aceasta lume) dar regulile acestui “concurs” natural sunt stabilite dupa legile armoniei si sunt mereu orientate catre mentinerea unui echilibru al sistemului.

MLM a aparut ca o reactie a oamenilor la acest mod destructiv de a actiona pe care îl presupune competitia moderna în lumea afacerilor. MLM presupune munca într-o echipa iar aceasta se face permitând individului sa-si pastreze personalitatea si sa nu devina un numar de cod sau o statistica.

În MLM, succesul afacerii tale depinde direct de succesul celor pe care îi ajuti. Aceasta noua organizare creeaza posibilitatea ca fiecare sa învete practic ce înseamna sa ai o gândire eminamente pozitiva.
Prin însusi modul sau de structurare, aceasta activitate reproduce fidel modul în care au loc procesele naturale, permitând astfel celor care au inteligenta si curajul sa paseasca pe acest drum, sa descopere un mod de viata în care binele aproapelui conteaza cel putin la fel de mult ca si cel propriu.

Împingând putin lucrurile la extrem am putea spune ca aceasta modalitate de actiune “ne obliga” sa învatam sa fim mai buni crestini.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Postări populare