duminică, 11 aprilie 2010

Altul ca tine nu mai este

Am intalnit atatea persoane, printre care si prieteni dragi mie, care spun: “stii… vreau sa le fie bine celor din jur si atunci eu trebuie sa ma sacrific”. Punem binele celor din jurul nostru inaintea starii noastre de bine, uitand ca daca noi nu ne simtim bine nici ceilalti nu se vor simti bine, indiferent cate sacrificii, cata dragoste, cati bani aduci in viata lor.

Sa te apreciezi pe tine, sa te pui pe primul plan NU INSEAMNA EGOISM, inseamna respectarea menirii tale pe acest pamant. A te tranforma de dragul altora, a trai viata altora inseamna sa uiti darul pe care l-am primit la nastere si sa arunci viata ta intr-un colt prafuit spunandu-ti ca atunci cand… se vor termina problemele, atunci cand… va fi copilul mare, atunci cand… voi avea o familie etc… ATUNCI ma voi ocupa de mine si ma voi descoperi. Mda… oare neiubirea de sine nu se “pedepseste”? Oare nu si din aceasta cauza ne inbolnavim?

Fiecare persoana este UNICA, are un DAR UNIC. In toata lumea asta NU MAI E ALTUL CA TINE. Martin Buber spunea:

Fiecare persoana nascuta in aceasta lume reprezinta ceva nou, ceva ce nu a mai existat vreodata, ceva original si unic. Este datoria fiecarui om… sa stie si sa ia in considerare ca nu a mai fost nimeni vreodata in lume asa cum este el. Pentru ca, daca ar mai fi fost, ce rost ar mai fi avut ca el sa se nasca?

Fiecare om reprezinta ceva nou in lume si este chemat pentru a-si manifesta particularitatile in acest univers. Cea mai importanta sarcina a fiecarei persoane este sa-si manifeste capacitatile unice, care nu au mai existat si nu vor mai exista si nu sa repete ceea ce a facut deja un altul, oricat de important ar fi fost.

Aceeasi idee a fost exprimata si de rabinul Zusya cand a spus cu putin inainte de a muri: “Pe lumea cealalta nu voi fi intrebat: De ce nu ai fost tu Moise? Voi fi intrebat: De ce nu ai fost Zusya?”

Ce inseamna asta?
Inseamna SA ACCEPTAM cine suntem, sa acceptam darul unic si sa il manifestam in totalitate. Inseamna SA NU NE MAI COMPARAM atat cu ceilalti sau sa incercam sa fim ca altii. Nicio alta persoana nu poate fi ca tine, nici tu nu o sa poti fi ca altii.

Atunci cand simti pasiunea la cote maxime ai gasit darul si il pui in valoare. E acea sclipire care se vede si se transmite prin toata fiinta ta. Daca tu o sa simti asta vei lumina viata tuturor din preajma, le vei face cu adevarat BINE si le va fi bine doar uitandu-se la tine.

Gandeste-te doar ca daca tu esti suparat esti pe o vibratie joasa… si nu ii ajuti chiar daca vrei. Daca tu esti bine si esti fericit esti pe o alta vibratie care se simte si ii poti ridica si pe ei.

John Welwood scria:

Elementele iubirii de sine explorate in acest capitol – sa te eliberezi de conceptiile despre sine, sa-ti permiti sa-ti traiesti propriile experiente, sa-ti permiti sa fii tu insuti, sa te accepti asa cum esti, sa-ti intelegi cu bunavointa slabiciunile si sa apreciezi darul unic pe care il ai de oferit – sunt cai de a-ti deschide inima catre tine insuti. Ele reprezinta cheia indispensabila pentru a deschide usa prin care iubirea absoluta, perfecta poate intra si salaslui in sine.

Si nu mai e nimic de zis… ci de trait.
- articol scris de Delia Muresan-

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Postări populare