vineri, 23 aprilie 2010

Cum sa te faci remarcat? Propune-ti astazi sa iesi din tipar!

Exista o parere generala care spune ca “pentru a te face remarcat, singura modalitate este sa realizezi lucruri remarcabile”. Ei bine, nu e chiar asa. Te poti evidentia foarte usor si prin lucruri minore. Singura conditie este sa faceti permanent, zi de zi, aceste lucruri aparent nesemnificative.

1. Creati-va obiceiul de a persevera.

Daca sunteti dat afara pe usa, intrati inapoi pe geam. Exagerez cu aceasta afirmatie, bineinteles, dar cam asta e ideea.

Majoritatea oamenilor renunta dupa prima sau a doua tentativa. Ma refer aici la vanzarea catre un nou client, la stabilirea unei noi relatii amoroase, la incheierea unui nou parteneriat sau semnarea unui alt contract. Dar cei care izbandesc si se fac remarcati sunt al naibii de insistenti.

Nu ma credeti? Contactati o societate de asigurari de viata. Rugati persoana care va raspunde la telefon sa-i comunice celui mai prolific vanzator numele si numarul dvs. de telefon, precum si disponibilitatea dvs. de a incheia o asigurare de viata. Cred ca va trebui ori sa va schimbati numarul de telefon, ori sa semnati o polita de asigurare.

Insa atunci cand sunteti perseverent, e foarte important sa nu deveniti agasant ori enervant. Ori de cate ori contactati persoana care va intereseaza, comunicati-i sau oferiti-i ceva ce o intereseaza. Si de fiecare data altceva. Exemple de astfel de “cadouri” ar fi: un articol din massmedia, o informatie despre concurenta sa, un nou job interesant sau o noua oportunitate de afaceri.

Un “cadou” ar putea fi chiar recomandarea de a se abona la Alerter Manager, ce spuneti? Formati chiar acum numarul de telefon al celui care va tot refuza si recomandati-i cel mai avansat serviciu gratuit instant de informare din Romania . La sfarsitul convorbirii amintiti-i si de ceea ce va intereseaza pe dvs.. Poate ca acum va spune “da”. Nu se stie niciodata.

Un alt exemplu: Daca vreti sa aveti sa aveti succes in vanzari puteti folosi acest material. Cum sa vindeti orice, oricui. AZI!!! Cand nimeni nu cumpara. Aflati acum cele mai noi strategii si tehnici de vanzari.

Nu renuntati daca la prima incercare sunteti respinsi, fiti perseverent. Cineva spunea ca raspunsul “nu” este de fapt o rugaminte pentru mai multe informatii.

2. Cand stati de vorba cu cineva, tineti minte ca interlocutorul dvs. este centrul universului, este cea mai importanta persoana de pe fata pamantului in momentul respectiv.
Respingeti apelurile mobilului dvs., priviti-l permanent in ochi, sorbiti-i fiecare cuvant si puneti cat mai multe intrebari deschise (intrebari gen: de ce?, ce parere aveti despre asta?, cum a fost posibil asa ceva? etc.)

Studiati-va propriul dvs. comportament si ceea ce simtiti atunci cand cineva va acorda atentie 100%. Este extraordinar, nu-i asa? Prin urmare, procedati si dvs. la fel.

3. Expediati un mesaj de multumire de fiecare data cand cineva va face un serviciu.

Dureaza numai cateva minute, mai ales acum cand exista e-mail-ul. Dar efectul acestor putine cuvinte este uimitor. Daca va doriti sa fiti si mai originali, expediati o carte postala sau o scurta scrisoare prin posta.

Cand ati primit ultima corespondenta traditionala prin care cineva va multumea pentru un serviciu pe care i l-ati facut? Cred ca e vorba de ani. Ei bine, si cei pe care doriti sa-i impresionati tanjesc dupa aceasta corespondenta din partea dvs.. Nu va rezumati la a da telefon, folositi serviciile Postei Romane.

4. Multumiti pentru timpul acordat chiar si celor cu care v-ati intalnit si au refuzat oferta sau propunerea dvs..

Lumea nu se sfarseste azi sau maine. Nu se stie niciodata ce va rezerva viitorul. Iar cel care azi va refuza s-ar putea ca maine sa va iasa din nou in cale. Iar de data aceasta sa accepte propunerea dvs..

In plus, va fi uimit ca sunteti in continuare amabil si politicos cu el si nu tunati si fulgerati impotriva lui. Nu ganditi pe termen scurt, priviti in perspectiva.

5. Implicati-va in activitatea fiecarui grup sau asociatie din care faceti parte.

Fiti un membru activ al comunitatii. Asumati-va responsabilitati si rezolvati-le.
Oamenii va vor privi cu admiratie, unii dintre ei cu invidie, dar cu certitudine veti fi remarcat si respectat. Astfel invatati sa fiti un lider, nu doar un simplu executant. Iar liderii stau in fata.

6. Investiti cel putin o ora zilnic in dezvoltarea dvs. profesionala si personala.

Nu va multumiti cu ceea ce stiti deja. “Stiu ca nu stiu nimic” e un proverb vechi si in continuare actual. Cititi o carte care va arata cum sa va faceti meseria mai bine, lecturati biografia unor oameni exceptionali si descoperiti cum au ajuns ei pe culmi.

7. Faceti in fiecare zi ceva ce nu ati mai facut niciodata.

Cititi despre un subiect despre care nu aveti habar, gatiti o mancare cu specific birmanez, pictati holul blocului in care locuiti, reparati instalatia sanitara de la toaleta (poate ca acolo picura robinetul de citeva zile si nu reusiti sa gasiti un instalator de incredere si care sa faca tot ceea ce promite) etc..

Ideea este sa invatati sa infruntati teama de a parea ridicol in fata celor din jurul dvs.. Astfel prindeti curaj. “Da, se poate, de ce nu!” trebuie sa fie cuvintele pe care sa le indragiti cel mai mult.

Si fiti convinsi ca nimeni nu va poate sta in cale. Puteti fi bun alegand varianta pe care o folosesc toti, dar daca incercati altceva si va asumati anumite riscuri puteti ajunge exceptional.

Despre cineva se spune ca e nebun atat timp timp cat este sarac. Dar dupa ce dobandeste succesul, toata lumea va fi de acord ca este genial!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Postări populare