joi, 9 februarie 2012

"Puterea cuvintelor" - Hal Urban


„Traim in mijlocul unui ocean de cuvinte, dar, intocmai ca pestele in apa, de cele mai multe ori nu intelegem acest lucru” - Stuart Chase

Conform autorului, cuvintele ne umanizeaza, cuvintele pot schimba vieti si sunt purtatoare de emotii, astfel ca in acest moment devine foarte important ce cuvinte alegem sa folosim in exprimarea curenta de zi cu zi.

Cuvintele sunt instrumentele prin care comunicam iar impactul lor asupra noastra si asupra celorlalti este impresionant. Asa cum spunea Mark Twain „ pot trai doua luni de pe urma unui compliment bine-venit”, cuvintele au un rol major in producerea sau intretinerea unei stari de bine sau mai putin bune.

Astfel, Hal Urban, prin aceasta carte, ne introduce in lumea magica a conexiunilor dintre buna sau proasta dispozitie, cuvintele rostite, emotiile produse, conexiuni care apoi se transforma in actiuni ale fiecarui om, generand comportamente specifice.



Cuvintele pot schimba vieti, iar acele cuvinte de incurajare si iubire care vin de la parinti, profesori, mentori, antrenori, sefi sau colegi iti pot schimba viata intr-un mod semnificativ, in care uneori toata viata ta capata un alt sens.

„Cuvintele au puterea de a vindeca sau a distruge. Insa atunci cand cuvintele sunt deopotriva adevarate si frumoase...pot sa ne schimbe viata!” - Buddha

Un cuvant nepasator poate provoca vrajba... un cuvant crud poate distruge o viata... un cuvand amar poate amplifica ura... un cuvant violent poate izbi taios si ucide... un cuvant delicat poate netezi calea... un cuvant vesel poate lumina ziua... un cuvant adecvat poate usura povara... un cuvant de iubire poate vindeca si binecuvanta...

Cuvintele provin din inima si reprezinta alegeri, deoarece noi traim in functie de ce alegem, nu de noroc.

Prin aceasta carte, mesajul autorului este foarte clar: sa incurajeze utilizarea acelor cuvinte care celebreaza si sustin viata si putem face asta ori de cate ori deschidem gura sa spunem ceva.

Cum putem imbunatati viata noastra acasa sau la serviciu? Prin cuvinte frumoase si optimiste, calde si orientate spre emotii pozitive, unde simpla intrebare „ce sarbatorim astazi?” poate produce nenumarate reactii pozitive.

„Putine lucruri in aceasta lume sunt mai puternice decat un imbold pozitiv, un zambet, un cuvant optimist si plin de speranta, un „poti s-o faci”atunci cand situatia este dura.” - Richard De Vos

De asemenea, aceasta carte are un capitol aparte dedicat eficientizarii muncii la serviciu, in care autorul ne prezinta cateva abordari atat din punctul de vedere al managerilor cat si al angajatilor, abordari care se dovedesc a fi deosebit de valoroase pentru o cat mai buna si productiva comunicare intre acestia.

Prin aceasta carte, Hal Urban ne propune sa constientizam importanta limbajului, sa invatam cum sa alegem cuvintele cu mai multa atentie si sa transformam propriul limbaj intr-un instrument pozitiv in viata noastra si a celorlalti.

„Nu rata niciodata sansa de a spune ceva frumos” - William Makepeace Thackeray

Iti multumesc pentru ca te-ai oprit din drumul tau si ai citit aceste randuri prin care poti incepe sa schimbi ceva ACUM... si daca vrei sa imparti fericire, iubire si acceptare da un share sau like si aminteste-ti sa te inscrii la newsleterul saptamanal care sa te tina la curent cu toate gandurile bune...

Loredana Latis, trainer

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Postări populare