marți, 4 martie 2014

Şapte sfaturi pentru a construi a reţea MLM cu succes de Dan Marius Dumitraş

Aţi intrat într-o afacere MLM care pare că funcţionează pentru toată lumea, în afară de dvs.?

A ajuns rata de renunţare la afacere a noilor dvs. distribuitori la fel de mare ca rata de înscriere?

Vă miraţi că nu vă merge afacerea ca la ceilalţi parteneri?

Este clar! Insuccesul dvs. provine din una din următoarele probleme sau din combinaţia lor:

Nu aveţi suportul liniei superioare de sponsorizare.

Nu acordaţi sprijin suficient liniei dvs. descendente de sponsorizare.

MLM nu înseamnă să recrutezi cât mai mulţi oameni în reţea, ci să câştigi cei mai productivi şi orientaţi parteneri pentru scopul reţelei dvs.

Principala cauză a insucceselor este lipsa de motivaţie. Iar sursa care provoacă lipsă de motivaţie este chiar sponsorul! Dacă el nu este interesat să-şi dezvolte o reţea de parteneri de afaceri cooperanţi, orientaţi spre succes şi perseverenţi, distribuitorii nu vor avea niciodată succesul aşteptat.

Iată, în continuare, câteva sfaturi pentru a construi o reţea MLM de succes:

Trimiteţi un mesaj de mulţumire (prin e-mail, SMS sau telefonic) pentru fiecare membru nou al reţelei dvs. Spuneţi-i unde poate găsi instrumente de lucru în MLM, ce cărţi să citească, ce casete să asculte şi, mai ales, că sunteţi disponibil pentru a-l ajuta la nevoie.

Asiguraţi-vă că fiecare membru a înţeles planul de marketing şi politicile firmei pentru care a semnat cererea de înscriere. Explicaţi-le chestiunile incerte şi ajutaţi-i să înţeleagă afacerea.


Nu uitaţi că trataţi cu oameni care au acelaşi scop ca dvs., acela de a câştiga bani! Arătaţi-le avantajele de a fi în echipa dvs., daţi-le adresa dvs. de e-mail, messanger şi telefon, şi spuneţi-le că sponsorul lor este un membru de bază din reţea, în care poate să aibă încredere.

Învăţaţi-i să aplice metoda duplicării, deci să facă ceea ce face sponsorul lor şi dvs. în afacere. Marele secret din MLM nu constă în cât de mulţi oameni poţi aduce în reţea, ci cât de bine poţ motiva echipa să aplice duplicarea sau multiplicarea efortuilor dvs. Nu veţi avea succes, dacă echipa nu are succes!

Faceţi aşa ca să se simtă doriţi în echipă şi apreciaţi pentru orice succes, cât de mic. Comunicaţi permanent cu reţeaua, printr-o metodă de transmitere în lanţ a noutăţilor, mesajelor, ştirilor şi oricăror alte materiale ajutătoare, până la ultimul înscris în reţea. 

Menţineţi motivarea prin furnizarea de articole, cărţi şi alte materiale, pe care le găsiţi la firmele specializate în instruire pentru MLM sau le prmiţi de la compania cu care colaboraţi. Întrebaţi-i de scopul şi visurile lor. 

Dacă aveţi un website mobilizaţi-i să participe la activitatea acestuia de instruire online, schimb de păreri şi idei, expunere de succese, premieri sau lămuriri tehnice. Creaţi o comunitate în jurul website-ului dvs. pentru reţeaua dvs.

Nu uitaţi că oamenii diferă unul de altul. Probabil aveţi în reţea oameni care nu au succes în recrutare şi instruire, aşa cum au ceilalţi. Nu-i lăsaţi să-şi piardă speranţa şi motivaţia! Ajutaţi-i, chiar dacă trebuie să lucraţi mai mult cu aceştia, până învaţă tehnica recrutării şi a sponsorizării. Nu fiţi egoişti şi împărtăşiţi oamenilor dvs. secretele MLM. Răsplata pentru dvs. se va vedea în comisioane! După un timp veţi vedea că se vor pune în mişcare, poate mai greu ca ceilalţi, dar vor avea şi aceştia succes, ceea ce va întări motivaţia şi sinergia întregii reţele.

Dacă nu aveţi talent în a menţine o relaţie interumană, apelaţi la diferitele sisteme de pe piaţă, care vă ajută să vă îmbunătăţiţi abilităţile. Participaţi la seminarii de conducere, de pregătire a resurselor umane, de management, etc. pt. a învăţa mereu tehnici şi proceduri noi. Dacă nu sunteţi un interlocutor prea bun, nu disperaţi, ci mergeţi la instruirile de speaker, oratorie, etc., care vă vor pune la dispoziţie metode şi practici specifice, pe care le veţi învăţa uşor. Dacă nu aveţi curaj să vă instruiţi, nu veţi putea nici dvs. să instruiţi oamenii din reţeaua pe care o formaţi.

În concluzie

Nu uitaţi să trataţi membrii reţelei dvs. ca pe nişte parteneri de afaceri. Ei nu lucrează PENTRU dvs., ci pentru SUCCESUL lor! Dacă ei nu au succes, nici dvs. nu veţi avea! Secretul succesului în MLM este construirea unei relaţii interumane adevărate, de afaceri şi cordialitate, fără a exagera natura relaţiilor.

Şi nu uitaţi să vă puneţi la dispoziţia lor adresa dvs. de contact (e-mail, mobil, messanger pe Internet, etc.), pentru a-i putea ajuta atunci când aceştia vă vor cere. Desigur, stabiliţi nişte limite rezonabile de comunicare cu ei, pentru a nu depăşi nejustificat timpul rezervat lor.

Succesul dvs. şi al reţelei pe care o conduceţi depinde de efortul membrilor de a crea canale de comunicare între ei şi sponsori. Perseveraţi în construţia acestui principiu, ca bază de lucru în echipă! Pentru a construi o reţea MLM de succes trebuie să construiţi o reţea de sponsori calificaţi, comunicativi, cooperanţi şi plini de succes!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Postări populare